WEAPONIA

Logo_white
Logo_header

Prodej loveckých, sportovních a sběratelských zbraní

WEAPONIA.CZ

Prodej loveckých, sportovních a sběratelských zbraní

Kulovnice opakovací Mauser 66 7x64

SPECIFIKACE

Výrobce: Mauser Jagdwaffen GmbH
Model: 66
Ráže: 7×64
Celková délka: 108 cm
Délka hlavně: 63 cm
Rok výroby: 1973
Hlaveň: 100%
Příslušenství: Optika Swarovski 4×32

Cena: 19.000,- Kč

Historie společnosti Mauser sahá až k roku 1811, kdy král Fridrich I. Württemberský založil Königlich Württembergische Gewehrfabrik (královskou würtenberskou zbrojovku), která v tomto období vyráběla zbraně výlučně pro německé ozbrojené složky, v této zbrojovce byl zaměstnán i Andreas Mauser a později dva z jeho synů – Wilhelm a Paul Mauser (zakladatelé společnosti Mauser Jagdwaffen GmbH). V roce 1880 byla zbrojovka převzata oběma bratry a přejmenována do její dnešní podoby, nesouc slavný název Mauser. Když Wilhelm Mauser v roce 1884 zemřel, převzal samotný Paul vedoucí roli. Paul Mauser se neustále posunoval kupředu a zlepšoval své návrhy. V roce 1896 představil svoji samonabíjecí pistoli C96. V roce 1898 Mauser představil dnes věhlasnou opakovací kulovnici s revolučním systémem, který inspiroval mnohé následující výrobce, Mauser model 98. Po druhé světové válce společnost Mauser nesměla vyrábět žádné zbraně, postupně se změnami geopolitické situace společnost obnovila výrobu, což dovolilo vzniknout další konstrukční perle – opakovací kulovnici Mauser 66, a to v 60. letech 20. století. Dnes patří společnost Mauser holdingu Lüke & Ortmeier Group, pod který spadají další zbrojovky jako Blaser, Rigby, Sauer či SIG Sauer.

Model opakovací kulovnice Mauser 66 byl vyvinut v roce 1965 Walterem Gehmannem. Jde o jeden z prvních modelů opakovací kulovnice s velice jednoduše zaměnitelnou hlavní a systémem – tímto systémem zaměnitelnosti se později inspiroval Blaser při vývoji modelu R93. Mauser 66 byl tak vyráběn téměř ve všech myslitelných konvenčních rážích. Mimo nebývalé kompaktnosti a modifikovatelností zbraně tak, aby mohla sloužit v podstatě všem loveckým potřebám je další a zdaleka největší předností tohoto modelu  jeho závěrový systém s odsuvným pouzdrem závěru a masivními uzamykacími ozuby. Jedinou limitací popsaného závěrového systému je nižší kapacita zásobníkové schránky, která pojme maximálně tři náboje. Pojistka zbraně je umístěna na boční straně odsuvného pouzdra. Spoušť opakovací kulovnice Mauser 66 je samozřejmě opatřena napínáčkem. Mauser model 66 je předchůdcem modelové řady 2000.

Nabízená opakovací kulovnice Mauser 66 je v ráži 7×64, byla vyrobena v roce 1973. Kulovnice je osazena optikou Swarovski Habicht 4×32 na suhlské montáži – optika je ve funkčním avšak nošeném stavu.Tyrolská pažba nabízené kulovnice v tmavém lesklém provedení s lícnicí a s pevnou gumovou botkou je v zachovalém stavu. Vývrt hlavně nabízené kulovnice Mauser 66 je zcela bez poškození.

Objednávkový formulář

K převzetí zarezervované zbraně nezapomeňte přinést platný ZP objednatele a případně povolení k nákupu – viz obchodní podmínky. Také prosím nezapomeňte uvést Váš telefonní kontakt pro usnadnění komunikace.

    Mohlo by Vás také zajímat

    Kulovnice Steyr SL

    Optika: Zeiss Diatal 6×42
    Ráže: .222 rem.

    Cena: 25.000,- Kč

    Kulovnice Blaser SR 850

    Optika: Schmidt Bender 1,25-4×20
    Ráže: 30-06 Springfield

    Cena: 42.000,- Kč

    Malorážka Marlin XT-22VR

    Optika: Walther 3-9×40
    Ráže: 7x65R 16/70

    Cena: 9.500,- Kč