WEAPONIA

Logo_white
Logo_header

Prodej loveckých, sportovních a sběratelských zbraní

WEAPONIA.CZ

Prodej loveckých, sportovních a sběratelských zbraní

Pistole Tanfoglio Force 99 .22LR

SPECIFIKACE

Výrobce: Fratelli Tanfoglio SpA Gradone, V.T.Italy
Model: Force 99 (22 L)
Ráže: .22LR
Celková délka: 220 mm
Délka hlavně: 135 mm
Rok Výroby: 2003
Hlaveň: 100%
Příslušenství: zásobník (10 ran)

Cena: 9.500,- Kč

Rodina Tanfoglio působí na poli zbrojařského průmyslu již od počátku dvacátého století, kdy Bortolo Tanfoglio, otec Giuseppa, zakladatele společnosti Fratelli Tanfoglio SpA, jak ji známe dnes, začal vyrábět komponenty do loveckých brokovnic ve své domácí dílně v drobné vesnici Mango severně od Gardone v Brescii (jedna z nejvýznamnějších zbrojařských oblastí Itálie, historie výroby zbraní v této oblasti sahá až do patnáctého století). Po druhé světové válce ve své činnosti pokračoval, v této době už však vyráběl i komponenty do krátkých zbraní – opět pouze pro své smluvní partnery. Zlom nastal v roce 1948, kdy se Bortolo spojil s rodinou Sabatti – tato kooperace vyústila ve vznik společnosti SATA, ve svých počátcích zaměřené primárně na komponenty. Již v roce 1953 však začala společnost SATA vyrábět své první poloautomatické pistole v rážích 6,35 mm a .22 Short, a o několik let později také brokové dvojky. Na konci roku 1960 byla firma SATA uzavřena. Ve stejném roce Giuseppe Tanfoglio založil novou společnost Fabbrica d’armi Tanfoglio Giuseppe, která se soustředila výlučně na krátké zbraně, výrobu brokovnic tak zanechal rodině Sabatti, která v tomto umění pokračuje dodnes.

Společnost Tanfoglio Giuseppe v šedesátých letech vyráběla další poloautomatické pistole v ráži 6,35 mm (model Titan), .22lr, 7,65 mm a repliky pistolí Derringer (včetně modelů se čtyřmi hlavněmi). V roce 1969 transformovala rodina Tanfoglio stávající společnost na novou, nazvanou Fratelli Tanfoglio (Bratři Tanfoglio), která v sedmdesátých letech vyráběla revolvery. V této nové firmě pracovali Lino, Marilena a Massimo Tanfoglio, byla tak zajištěna kontinuita rodinné tradice. V roce 1986 společnost Tanfoglio začala soustředit svou výrobu na pistole pro IPSC soutěže. Pistole vyrobené společností Fratelli Tanfoglio vyhrály Mistrovství světa IPSC (třikrát), Mistrovství Evropy (dvakrát) a mnoho národních událostí po celém světě, což potvrzuje vysokou kvalitu výrobků společnosti Fratelli Tanfoglio. Komponenty pro různé klony pistole CZ 75 vyrobené společností Tanfoglio daly také vzniknout slavné izraelské pistoli Jericho 941.

V roce 1999 vznikl pod taktovkou zbrojovky Tanfoglio model samonabíjecí pistole Tanfoglio Force 99, jde o další modifikovaný klon pistole CZ 75. Tělo zbraně je konstruováno na bázi polymeru v kombinaci s hliníkem se s SA spoušťovým mechanismem. Závěr předmětného modelu je z vysokopevnostní hliníkové slitiny, což vede k velice nízké váze celé zbraně – 600 g. Kapacita zásobníku činí deset nábojů. Mířidla jsou nastavitelná, snadno čitelná, umožňující mikrometrický posun záměrného bodu. Pistole disponuje klasickou pojistkou na těle zbraně umožňující nošení cocked & locked.

Nabízená pistole Tanfoglio Force 99 je v perfektním novém stavu, povrch nenese žádné známky používání, systém zbraně je taktéž bez vad. Příslušenstvím zbraně je desetiranný zásobník.  

Objednávkový formulář

K převzetí zarezervované zbraně nezapomeňte přinést platný ZP objednatele a případně povolení k nákupu – viz obchodní podmínky. Také prosím nezapomeňte uvést Váš telefonní kontakt pro usnadnění komunikace.

    Mohlo by Vás také zajímat

    Pistole Beretta 98 FS

    Ráže: 9×21 IMI

    Cena: 15.900,- Kč

    Pistole Tanfoglio TA90 BABY

    Ráže: 9 mm Luger

    Cena: 9.900,- Kč

    Pistole Tanfoglio TA90 BABY

    Ráže: 9 mm Luger

    Cena: 7.500,- Kč