WEAPONIA

Logo_white
Logo_header

Prodej loveckých, sportovních a sběratelských zbraní

WEAPONIA.CZ

Prodej loveckých, sportovních a sběratelských zbraní

Broková kozlice Bühag Suhl 201E 16/70

SPECIFIKACE

Výrobce: Büchsen-macher Handels Gesellschaft
Model: 201E
Ráže: 16/70
Celková délka: 114 cm
Délka hlavně: 71 cm
Rok výroby: 1984
Hlavně: 100%
Příslušenství: Optika Zeiss Jena Z 4×30,5

Cena: 19.000,- Kč

Suhl, německé zhruba čtyřiceti tisícové město ležící v Durynsku na řece Lauter, se stalo slavným zejména díky výrobě zbraní. Historie této legendy se začala psát v již v šestnáctém století, kdy v Suhlu vznikly první puškařské dílny. Rovněž byla Suhlská oblast známa pro její výrobu děl v průběhu sedmnáctého století. V Suhlu sídlí také nejstarší zkušebna zbraní v Německu – založena v roce 1839.

Co se týče moderních dějin výroby zbraní, Suhl je úzce spjat s některými z nejslavnějších výrobců zbraní na světě, jako jsou ERMA, Walther, Sauer & Sohn a Merkel, všechny tyto společnosti mají své kořeny v Suhlu, byť některé zejména v důsledku rozdělení Německa po druhé světové válce přesídlili do Západního Německa (SRN), neboť po rozdělení se Suhl stal součástí Německé demokratické republiky. Poválečné rozdělení Německa dalo vzniknout Puškařskému řemeslnému družstvu (Büchsen-macher Handels Gesellschaft, zkráceně BÜHAG). Dne 31. března 1949 (ve stejném roce vznikla NDR) založilo 39 nezávislých puškařů družstvo, jež je mělo sdružovat, výrobně řídit a posilovat tak jejich výrobní a obchodní sílu, to vše však již pod taktovkou státní moci. BÜHAG sdružoval jednotlivé mistry puškařského umění, ale i malé továrny, obchodně byl pak zaměřen především na export produkovaných zbraní, ve světě byl znám zejména díky luxusním verzím brokovnic Merkel a kombinovaných zbraní Sauer či Fortuna, verze těchto zbraní z produkce BÜHAG jsou zpravidla bohatě ručně ryté a díky důrazu na kvalitu kusů určených pro export často předčí i jejich předlohy. V roce 1990, s opětovným sjednocením Německa a zavedením tržní ekonomiky, došlo ke krachu zbrojního závodu v Suhlu a v souvislosti s ním i ke konci družstva BÜHAG.

Nabízená broková kozlice Bühag Suhl 201E svou konstrukcí vychází z brokové kozlice Merkel 201E, avšak oproti své předloze je zdobena bohatou ruční rytinou s loveckými motivy na baskuli. Tato broková kozlice je v ráži 16/70, samozřejmostí jsou vyhazováky a výstražníky na obou stranách baskule. Nabízená broková kozlice Bühag Suhl 201E je prodávána ve velice dobrém stavu bez vad, hlavně jsou zcela nepoškozené, povrchová úprava jak pažby, tak i kovových částí je zachovalá. Na nabízené brokovnici je montována optika Zeiss Jena Z 4×30,5 způsobem, který samozřejmě umožňuje její bezproblémové používání i bez optiky – v případě potřeby je tedy možno tuto jednoduše sundat a znovu nasadit bez nutnosti nastřelení.

Objednávkový formulář

K převzetí zarezervované zbraně nezapomeňte přinést platný ZP objednatele a případně povolení k nákupu – viz obchodní podmínky. Také prosím nezapomeňte uvést Váš telefonní kontakt pro usnadnění komunikace.

    Mohlo by Vás také zajímat

    Broková kozlice Rino Galesi, Brescia

    Ráže: 12/70

    Cena: 45.000,- Kč

    Brokovnice samonabíjecí Beretta A303

    Ráže: 12/70

    Cena: 16.500,- Kč

    Brokovnice Pedro Gorosabel, Eibar

    Ráže: 12/70

    Cena: 23.500,- Kč